Subscribe:

Savjeti za bujnu i lijepu kosu

Bujna i lijepa kosa? Moguće je uz pravilu njegu te zdrave životne navike. Kosa se smatra zaštitnim znakom skoro svake žene i zbog toga nije svejedno kako će ona izgledati. Hoće li biti suha ili sjajna, ovisi samo o vama.

Osim uobičajenih preparata s kojima njegujete kosu, ne treba zaboraviti na životne navike koje uključuju pravilnu i uravnoteženu prehranu. Zašto je to važno? Kakve veze kosa ima s određenim namirnicama?

Koliko je važno da u organizam svakodnevno unosite potrebne namirnice obogaćene vitaminima, mineralima i vlaknima da bi izbjegli mnoge bolesti i ojačali imunitet, tako je potrebno da hranite svoje vlasi određenom količinom minerala i vitamina. Zahvaljujući njima kosa će biti sjajna, zdrava i naravno bujna.


Sada ste već na dobrom putu da vam kosa uvijek bude zanosna, a kako bi bila bujna, ne treba zaboraviti na još neke rituale koji će vam u tome pomoći. Počinjete s pranjem kose.

Mnogi za bujnu kosu tijekom pranja koriste šampon za veći volumen, a da bi rezultat bio na kraju onakav kakvom ste se nadali, vrijeme je da se usredotočite na način kako perete kosu.

Bilo bi dobro da se koncentrirate na korijen kose i vrhovima prstiju masirate tjeme kako bi uklonili mrtve stanice kože. Tako će vaša kosa dobiti željeni tretman, a vi ćete u jednom pranju imati volumen i njegovanu kosu.

Znate li da učestalo pranje kose dovodi do suhih vlasi? Kako bi to izbjegli radije koristite preparate na prironoj osnovi kao što je kokosovo ulje koje će popraviti kvalitetu kose. Osim kokosovog ulja tu je i ulje jojobe, maslinovo te bademovo ulje.

Nakon što nanesete jedno od ulja, omotajte ručnik oko glave i držite kratko vrijeme te isperite. Spomenuti tretman možete ponoviti jednom tjedno nakon čega će kosa biti bujnija.

Za bujnu kosu potrebno je pripaziti i kod šišanja. Ukoliko imate tanku kosu, a u mislima vam je volumen, ne zaboravite da je to moguće uz pomoć stepenastog šišanja. S ravnom nećete dobiti ono što ste htjeli. Volumen možete imati kada god to želite, a na vama je da se odlučite za provjerenu metodu.


Izvor:
http://www.zanosna.com




0 komentari:

Objavi komentar